Mindmappen

De tekening die je nu ziet heet een mindmap

Voor kinderen die moeite hebben met het onthouden van lesstof, bied ik “mindmappen” aan. Met een mindmap beeld je informatie over een onderwerp op jouw eigen manier uit.

Het voordeel van mindmappen is, dat je sneller leert en makkelijker nieuwe kennis opdoet met minder moeite en tijd. Het is een betrekkelijk eenvoudige manier en kinderen vinden het over het algemeen leuk om te doen en hebben niet zo zeer het gevoel dat ze aan het leren zijn.

Aan de hand van een set stiften en een kleurblok maak je de informatie beeldend. Dit doe je op je geheel eigen wijze. Daardoor onthoud je de lesstof sneller en verwerk de je informatie beter. Door de lesstof beeldend te maken, onthoud je informatie veel beter, je hoeft immers geen grote stukken tekst te onthouden. Beelden onthouden is een stuk makkelijker voor je hersenen, en kost minder energie.

Nieuwsgierig geworden of mindmappen ook wat voor jouw kind is? Maak dan eens een afspraak in mijn praktijk en je zult ervaren hoe verbazingwekkend eenvoudig het is. Mindmappen een echte aanrader.