Kindercoach

 

Mijn opleiding als kindercoach heb ik gevolgd bij de Magie van kindercoaching.

Deze opleiding sprak mij aan, omdat er duidelijk vanuit de belevingswereld van het kind word gewerkt en er word gekeken naar de kwaliteiten van het kind.

Kinderen zijn krachtig maar weten dat vaak zelf niet. Het mooie van het beroep Kindercoach vind ik, dat je vanuit het kind handelt en het kind respecteert. Ik neem de tijd om echt te luisteren naar het kind, neem hen serieus en help hen bij het ontdekken en verkennen van hun eigen kwaliteiten.

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, heb ik inmiddels veel tools in handen om kinderen met diverse problemen te kunnen helpen. Binnen mijn praktijk werk ik met veel verschillende tools omdat geen enkel kind gelijk is. Ik bied dan ook geen kant-en klaar- pakket aan maar kijk wat het kind nodig heeft en wat bij het kind past.

Mijn specialisatie ligt op het gebied van het begeleiden van kinderen, die een chronisch aandoening hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan autisme, ADHD of Asperger, maar ook omtrent ziekte, zoals pijnklachten, reuma e.d. 

Zelf ben ik fybromyalgie patiënte en vanuit mijn eigen ervaring begrijp ik maar al te goed  wat een chronische aandoening kan betekenen voor je zelfvertrouwen. Daardoor weet ik hoe belangrijk het is, om kinderen al zo jong mogelijk, in contact te brengen met hun eigen krachten, kwaliteiten, maar bovenal ook mogelijkheden.

Vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, in je lichaam, in wie jij bent en wat jij doet, is denk ik het allerbelangrijkst wat je een kind kan meegeven voor de rest van zijn leven. Helaas ontbreekt dit bij heel veel kinderen met een chronische aandoening, omdat er vaak gekeken wordt naar wat er allemaal niet kan, in plaats van wat er allemaal mogelijk is.

Het is dan ook mijn missie, om vanuit liefde, in verbinding met het kind, ervoor te zorgen dat het kind in zijn/haar eigen kracht komt te staan en leert te vertrouwen op zichzelf.

Vertrouw op je eigen kracht en wees je daar bewust van. Pas dan kun je dingen accepteren en ben je beter voorbereid als iets tegenzit.

 

Als gecertificeerd Kindercoach sta ik ingeschreven bij het Kindercoachgilde, omdat ik wil werken vanuit professionaliteit.

Ook ben ik aangesloten bij Adiona beroepsvereniging voor Kindercoaches.

Binnen mijn praktijk werk ik als kindercoach o.a. met het Coachee©! spel  en schatgravers.

 

websitebanner KinderCoachGilde

 

banner-adiona