Brain Blocks

Brainblocks

Veel kinderen met autisme, geven aan, dat hun hoofd zo vol zit.Er kan niets meer bij en daardoor raken ze overprikkeld of slecht geconcentreerd.Voor deze kinderen, maar ook voor volwassenen, met welke vorm van autisme dan ook, is er de methode “Brain Blocks”, die op een speelse manier inzichtelijk maakt, wat er zich in hun hoofd afspeelt. Aan de hand van een hoofd en gekleurde blokjes kan de coachee laten zien hoe het op  dat moment in zijn hoofd eruit ziet.

Als gecertificeerd Brain Blocks coach zet ik dit psycho-educatiemiddel in bij kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De methode is geschikt voor alle leeftijden en kan dus zowel voor kinderen als voor volwassenen worden ingezet.

Door het toepassen van de methode “Brain Blocks”, krijg je inzicht in wat er zich in je hoofd afspeelt. Hiermee maak je voor de coachee zelf, maar ook voor zijn omgeving, op een eenvoudige maar doeltreffende manier duidelijk wat er speelt. Voordeel hiervan is, dat alle partijen daardoor meer begrip krijgen voor wat er speelt. De coachee kan laten zien wat hij voelt, en de omgeving krijgt meer inzicht in de belevingswereld van de coachee.

 Doordat de coachee het zelf en op zijn eigen manier inzichtelijk (beeldend) maakt, komt hij weer in zijn eigen kracht te staan. Immers, heeft de coachee aan de hand van de methode Brain Blocks een tool in handen, waarmee ze kunnen laten zien wat ze voelen. Het geeft hen daardoor meer grip op de situatie en levert rust op. Het mooie daarbij is, dat we vervolgens aan de slag kunnen gaan met het zoeken naar oplossingen.

 Brain Blocks is flexibel en dus op maat in te zetten. Geen coachee is hetzelfde. Met Brain Blocks laat jij zien wie je bent, wat er speelt en wat je voelt.

 

 

 

brainblocks-fotos-hoofden-